Wat is DUO?

Het DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) is het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de betalingen van onderwijsgelden. Ieder jaar bepaalt het Ministerie van Financiën de data van uitbetaling voor o.a. studiefinanciering. Op de vooraf bepaalde data betaalt het DUO vervolgens de studiefinanciering uit. De betaling van studiefinanciering is meestal rond de 24ste van de maand.

Het DUO regelt niet alleen de betalingen van de studiefinanciering, maar ook van de aanvullende beurs, studievoorschot, leningen, reiskostenvergoedingen en vele andere tegemoetkomingen en leningen. 
Wat doet het DUO, nog meer?

Het DUO regelt naast de uitbetaling van studiefinanciering nog een aantal andere zaken rond studenten en studeren. Hierbij kun je denken aan de administratie rondom studiefinanciering, het regelen van de studentenreisproducten en het beheer van lotingprocedures van sommige studies. Het DUO kan dus voor studenten veel betekenen. Ben je benieuwd naar wat het DUO voor jou kan betekenen? Bezoek dan eens duo.nl of neem contact met ze op.